مجموعه جامع از کتاب های Linux and Unix
تمایل به كسب مدارك بین المللی لینوكس، روز به روز در جامعه طرفداران اُپن سورس و این سیستم عامل محبوب افزایش مییابد. این مدارك را برحسب ارایه دهندگان آنها میتوان به دو دسته تقسیم نمود. دسته اول مداركی هستند كه توسط ارائهدهندگان لینوكس و با گرایش بیشتر به محصول اختصاصی خودشان ارایه میشود، مثل مدارك مربوط به شركت ردهت كه لینوكس RedHat و مدرك شركت ناول كه لینوكس SuSE را شامل میشود. دسته دوم، مداركی هستند كه توسط مؤسسات آموزشی مثل CompTIA و یا انجمنهای مهم طرفدار این سیستمعامل مثل انستیتوی حرفهای لینوكسكاران عرضه میشود.
مدرک +Linux:
این مدرك یكی از معتبرترین مدارك بینالمللی در حوزه سیستمعامل لینوكس است. داوطلبانی كه موفق به كسب مدارك مذكور شوند، قادر خواهند بود این سیستمعامل را نصب و پیكربندی كرده، برای مقاصد مختلف آن را آماده نموده و اشكالات پیش آمده را رفع كنند. شركت كامپتیا حداقل ششماه تجربه كاری مفید در محیط سیستمعامل لینوكس را پیش شرط اخذ این مدرك برای داوطلبان اعلام كرده است. یك فرد دارای مدرك +Linux به عنوان شخصی كه مفاهیم دنیای اُپنسورس را به طور كامل درك كرده و قادر است كلیه تنظیمات مربوط به لینوكس از جمله تنظیمات مدیریتی، اعطای مجوز استفاده به كاربران، نصب و پیكربندی برنامهها و نرمافزارهای مختلف و همچنین برقراری ارتباط با سایر كامپیوترها در محیط شبكه و مدیریت فایلها و عملیات ذخیرهسازی بر روی ادوات مربوطه را انجام دهد، شناخته میشود.
آزمون +Linux به خودی خود دارای هیچ پیش نیازی نیست اما باز هم شركت كامپتیا داشتن اطلاعاتی در حد مدارك +A یا +Network را به داوطلبان توصیه میكند. آزمون +Linux كه شامل 94سؤال با 90 دقیقه زمان پاسخ است در كل 900 امتیاز دارد كه داوطلب باید حداقل 655 امتیاز از آن را كسب كند.
مزایا:
شركت كامپتیا برای دارندگان مدرك +Linux، حرفهای شدن برای كار در محیط لینوكس، ارتقاء سطح شغلی موجود یا ایجاد زمینه اشتغال بیشتر برای صاحب مدرك، بهترشدن مسیر كسب و كار و كمك به داوطلبان در انتخاب مسیر دانشاندوزی و همچنین ایجاد یك زمینه محكم برای تشویق دانشجویان به كسب مدارك سطوح بالاتر را از مزایای داشتن مدرك مذكور عنوان میكند.
مفاد آزمون +Linux:
در آزمون مربوط به مدرك +Linux، هفت موضوع اصلی مورد توجه قرار میگیرند كه هر كدام درصدی از آزمون را به خود اختصاص میدهند. به این شرح كه:
1- راهكارها و شیوههای استفاده از سیستمعامل لینوكس: 4 درصد
2- نصب لینوكس: 12 درصد
3- پیكربندی: 15درصد
4- مدیریت: 18درصد
5- نگهداری و پشتیبانی: 14درصد
6- رفع مشكلات: 18درصد
7- ارتباط با ادوات سختافزاری: 19درصد
در بخش اول، داوطلبان با مزایای استفاده از این سیستمعامل و همچنین اصطلاحات دنیای لینوكس آشنا میشوند. در قسمت دوم، انواع روشهای مربوط به دریافت فایلهای نصب لینوكس و انجام عمل نصب چه از طریق CD قابل بوت سیستمعامل و چه از طریق پروتكلهای شبكهای مثل FTP ،HTTP ،SMB و NFS مورد بحث قرار میگیرد. در بخش سوم، نحوه تنظیم و پیكربندی ماجولهای اصلی سیستمعامل برای استفاده از انواع سرویسهای موجود مثل دسترسی راهدور، سرویسهای اینترنت و شبكه مورد بررسی قرار میگیرد.
در فصل چهارم، نحوه تعامل مدیر سیستم با كاربران، گروههای كاربری و مقولههای امنیتی مربوط به آن شرح داده میشود. در قسمت پنجم، نحوه ایجاد فایلهای پشتیبان از سیستم، مدیریت پردازشهای در حال اجرا، تشخیص و خارج كردن پردازشهای زاید با استفاده از ابزارهایی مثل فرمان Kill و مانیتورینگ عملكرد سیستم و سرویسهای ارایه شده مورد بحث قرار میگیرد. در بخش ششم هم بیشتر مطالب مربوط به بخش قبل اما با گرایش به سمت نحوه برخورد با مشكلات و مواقع بحرانی سیستم در نظر گرفته شده است. در قسمت آخر هم موضوع ارتباط لینوكس با انواع ادوات سختافزاری داخلی و خارجی مثل هارددیسك، مادربرد، حافظه، CPU و سایر تجهیزات مورد بررسی قرار میگیرد.
برای اینکه ببینید این مجموعه حاوی چه کتاب هایی است این فایل را ببینید: کلیک کنید...